Flowforms Feest

terug - Op 3 september vierden wij dat het flowformproject op landgoed Thedinghsweert 25 jaar geleden werd geopend.

Het programma zag er als volgt uit:

Om 14.30 uur ontvangst met koffie en thee. We startten met een welkomstwoordje door woonvereniging Thedinghsweert, die de flowforms na het vertrek van BD-landbouwschool Warmonderhof beheerde. Dan volgde om 15.00 uur een lezing van Jan Diek van Mansvelt. Hij had destijds als directeur van de Warmonderhof het totstandkomen van het flowformproject, inclusief het onderzoek naar de waterkwaliteitsveranderingen van de flowformbeweging, gecoördineerd. Hij blikte terug en vertelde over aspecten die flowforms zo bijzonder maken.

Hierna wandelden de deelnemers in kleine groepjes rond langs de flowforms en over het landgoed. Bij terugkeer in de zaal kreeg elke groep de gelegenheid iets te vertellen. Dat kon van alles zijn: een herinnering of anekdote over de bouw, interessante weetjes of ervaringen met flowforms, ideeën voor de toekomst van het flowformproject of een beschrijving van iets dat u net in de flowforms had waargenomen, etc. Zo ontstond een leuke uitwisseling , aangezien er zowel mensen 'van het eerste uur' aanwezig ware, als mensen die nu op de een of andere manier 'iets met flowforms hadden'.

Vanaf ongeveer 18.00 uur genoten we van een koud buffet (10 euro), opgeluisterd door 'watermuziek'.

Wij hadden allerlei foto's en oude artikelen verzameld, die we 3 september lieten zien.

De flowforms zijn mede onder leiding van John Wilkes gebouwd en in zijn flowform boek is meer over dit project te vinden.

LET OP: Thedinghsweert is momenteel voor auto's alleen toegankelijk vanaf de provinciale weg. Vanaf de A15 afslag Tiel-West, richting Tiel, 1 ste rotonde rechtdoor, dan het eerste weggetje rechts. Komt u met het OV, dan kunt u vanaf treinstation Tiel een treintaxi nemen.

Flowforms, 2005

 

Flowforms, bouw, 1980

John Wilkes, 2005. Flowforms zijn de schepping van deze Engelse beeldhouwer die geboeid raakte door de bewegingsvormen van water.

Terug naar boven

 

Flowforms - dichtbij de natuur

Terug naar boven